Ikinuori 70-vuotias

Ämmät äänessä: Laura Kilpiö, Elsa Hietala ja Iina Wahlström vetivät illan vauhdikkaasti. Laulut, vaatetus ja rytmi vaihtuivat. Kurkijokelaista luettiin, eikä sillä saanut sytyttää hellaan tulta.
Ämmät äänessä: Laura Kilpiö, Elsa Hietala ja Iina Wahlström vetivät illan vauhdikkaasti. Laulut, vaatetus ja rytmi vaihtuivat. Kurkijokelaista luettiin, eikä sillä saanut sytyttää hellaan tulta.

Menoa, meininkiä, haikeutta, huumoria. Kodin kynttilöitä, Äänisen aaltoja ja Mato Valtosen Kesämopo. Ämmät äänessä –trion laulut kuvastivat vuosikymmenten tunnelmia lisänään paikoin hulvattomat sketsit. Oli mummoja ja hippejä, essuja, crimplene-mekkoja ja leveälahkeisia farkkuja

Helena Sulavuori oli koonnut Kurkijokelaisen teksteistä paloja: yllättäviä, hauskoja, kaihoisia, uutisoivia ja ties mitä. Pekka Ahokas luki Eino Vepsän kommentteja päätoimittajista vuosien varrelta.

Kurkijokelaisesta löytyy juttua Metro-tytöistä, Tauno Palosta, hameen helman pituuksista, nuorten ”kuteista” ja kansanparannuskeinoista, kertoi Helena Sulavuori. Pekka Ahokas luki Eino Vepsän tekstin isästään, päätoimittaja Teuvo Ahokkaasta: ”Teuvo oli vitsiniekka. Jokaisessa lehden pääkirjoituksessa oli vähintään yksi vitsi.”
Kurkijokelaisesta löytyy juttua Metro-tytöistä, Tauno Palosta, hameen helman pituuksista, nuorten ”kuteista” ja kansanparannuskeinoista, kertoi Helena Sulavuori. Pekka Ahokas luki Eino Vepsän tekstin isästään, päätoimittaja Teuvo Ahokkaasta: ”Teuvo oli vitsiniekka. Jokaisessa lehden pääkirjoituksessa oli vähintään yksi vitsi.”

Tästä ”sillisalaatista” koostui yleisöä viihdyttänyt kokonaisuus, joka päättyi nurkkatansseihin. Välillä juotiin Kurkijokelaisen tarjoamat ja Elisenvaaran marttojen keittämät täytekakkukahvit. Kiitos martoille.

Lisää luettavaa...