Kurkijoki-Säätiö

Kurkijoki-Säätiö on perustettu yli 70 vuotta sitten hoitamaan Laatokan Karjalasta evakkoon lähteneiden kurkijokelaisten asioita.

Nykyään säätiö on aktiivinen toimija kurkijokelaisten yhdistäjänä ja tiedon välittäjänä.
Kurkijoki-Säätiö julkaisee Kurkijokelainen lehteä, joka on useimmiten ilmestyvä karjalaisista pitäjälehdistä. Säätiö ylläpitää Loimaalla Kurkijoki-Museota, museo esittelee siirtokarjalaista historiaa esinein ja valokuvin. Vuosittain säätiö järjestää yhdessä muiden karjalaisyhdistysten kanssa Kurkijokelaisten Pitäjäjuhlat, jotka kokoavat Loimaalle 250-300 juhlijaa.

Matkat Kurkijoelle eri teemoin kuuluvat kesäiseen toimintaan. Vuosittain järjestetään 3-4 matkaa, joissa Kurkijoen lisäksi tutustutaan myös muihin kiinnostaviin kohteisiin. Joka kevät toteutetaan talkoomatka Kurkijoen hautausmaille, joissa raivataan, kunnostetaan ja siistitään hautausmaita. Kurkijoki-Seura on pystyttänyt talkoomatkojen aikana opasteita hautausmaille ja keväällä 2016 paljastettiin uusimmalle hautausmaalle Elisenvaaran pommituksen uhrien muistokivi.

Säätiö jakaa stipendejä uusille ylioppilaille ja tukee kurkijokelaisen kulttuuriperinnön ja –perinteen säilyttämistä monin eri tavoin.

Säätiön asioita hoitaa viisihenkinen hallitus:
Pekka Ahokas, Loimaa, puheenjohtaja, puh. 0500 741282, pekka.ahokas@loimaa.fi
Olli-Pekka Rastas, Loimaa, varapuheenjohtaja, 0503500725
Ahti Kurri, Helsinki
Tiina Lehto, Loimaa
Taina Suvila, Loimaa, rahastonhoitaja

Outi Terentjeff, Säkylä. varajäsen 1
Miikkulainen, Kemiönsaari, varajäsen 2
Kari Äikää, Loimaa, varajäsen 3

Teija Eloranta, toimihenkilö, puh. 050 5213336, saatio@kurkijoki.fi