Annan enkelin auttajalleni


Ansa Ahokas os. Paksujalka. synt.Pomarkussa.
Juuret, Isä synt.Hiitolassa, Mustolan peräkylässä. Äiti synt. Kurkijoella. Evakkomatkan asuinpaikka oli Kruunupyyssä ja jatkui monien vaiheiden kautta Satakuntaan, Pomarkkuun.
 

Minä ja käsityöt

Näin Ansa kertoo käsityöharrastuksistaan.

Miun käsityöharrastus alko alle kouluiän. Oli 10cm nukke, jonka jalat ja kädet liikkuivat, sille tein palasokeritopasta vaunun, siihen kaikki petivaatteet, nukelle virkkasin monta vaatekertaa ja se oli hyvin tärkeää.

Sit tuli kouluaika ja käsityötunnit ja niistä pidin.Tuli pölyriepua, patalappuja, sukkia, merkattuja liinoja ja tyynyliinoja ym. Koulut käytyäni menin muotitakin ompelukurssille, jossa vapaa-aikana tein kaverille ja itelle paidat, pitkäthousut, pitkät liivit, siskolle ulsterin ym.

Itse virkatun sängynpeiton päällä kastemekossa, mummun pojanpoika Anssi

Saatuani pienen pojan, tein pallopeiton telineellä, kaikki röyhelöpaidat, potkuhousut ym. kudoin ja virkkasin päälivaatteet. Sedän synttäreille virkkasin pitkän liivin, paskerin ja pussukan. Aina oli sängynpeite virkkaus menossa ja yhtenä vuotena tein 3 sängynpeittoa.

Kävin 8 vuotta dialyysissä, siellä ollessa tein kummipojalle häälahjaksi sängynpeiton, hoitajille kaikenlaisia liinoja, tyttö ja poika patalappuja noin 500 kpl.

Kanavatöitäkin olen tehnyt, kaksi suurta tuhkimo- ja kissataulun ja monia pyöreitä ja pitkiä tauluja, kaiken kokoisia. Nykyiset nuoret eivät enää näille arvoa anna.

Annan enkelin auttajalleni

Enkeleitä valmiisi pakattuina

Sitte sain ystävältäni tämän enkelin mallin, en malttanut nukkua yölläkään tämä oli mieluinen tehtävä, 20 vuoden aikana niitä on tullut yli 6000 kpl. Aina on kassissani mukana ja jos tarvitsen virastoissa apua, annan enkelin auttajalleni.

Kukaan nuoremmistakaan ei ole kieltäytynyt ottamasta enkeliä, vanhemmille tulee tippa silmään.

Olen saanut vastoinkäymisiä roppakaupalla ja virkkaus on ollut minulle siunaus.

Joku haluaa 100 kpl joulukuuseen ja siihen vain valot ja joulutähti, joku koivun oksan kattoon ja siitä riippumaan enkelit. Lasten sängynpäälle, vaunuihin, autoon kuka mihinkin. Maailman tilanne on epävakaa ei enkeleistä ainakaan haittaa ole. On presidentillä, ministereillä, papeilla, laulajilla, näyttelijöillä ja useilla muillakin.

Kun osaa antaa niin saa myös itselleen.

Lopuksi vielä.

Pikkutyttö kysyi äidiltään, että lentääkö enkeli.

Äiti vastasi, kyllä enkeli lentää.

No, lentääkö meidän kotiapulainen, kun iskä sitä eilen halasi ja kuiskasi, enkelini.

Kyllä se huomenna lentää, äiti vastasi.

Hyvää joulun odotusta

Pirjo ja Pia

Lisää luettavaa...