Kurkijoen Pitäjäjuhlat on peruttu

Kurkijokelaisten Pitäjäjuhlia on vietetty vuodesta 1947 yhtäjaksoisesti. Tänä vuonna hallitus joutui tekemän kipeän päätöksen juhlien peruuttamisesta. Päätökseen vaikutti koko maailmassa vaikuttava koronaviruspandemia, jonka tiimoilta Suomen hallitus on antanut heinäkuun loppuun asti koskevan isojen (yli 500 hengen) yleisötilaisuuksien järjestämiskiellon, lisäksi Karjalan Liitto on antanut suosituksen kesän tapahtumien peruuttamisesta. Pitäjäjuhlissa ei ole viime vuosina ollut 500 henkilöä, mutta suurin osa juhlaväestä kuuluu jo ikänsä puolesta riskiryhmään. Hallitus oli päätöksessään yksimielinen ja totesi, että vaikka hallituksen määräykset kohdistuvat vain heinäkuun loppuun asti, niin tilanne on liian epävarma.
Toimintaa syksylle ja ensi vuoteen hallitus tulee suunnittelemaan tilanteen rauhoituttua.

Varapuheenjohtajaksi valittua Olli-Pekka Rastasta muistettiin merkkipäivän johdosta Kurkijoen isännänviirillä.
Varapuheenjohtajaksi valittua Olli-Pekka Rastasta muistettiin merkkipäivän johdosta Kurkijoen isännänviirillä.

Hallitus kokoontui Loimaalla 23.4. osin etäyhteyksin. Järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajana valittiin jatkamaan Pekka Ahokas, varapuheenjohtajaksi valittiin Olli-Pekka Rastas ja rahastonhoitajaksi hallituksen varajäsen Taina Suvila.

Hallitus oli huolissaan toiminnan peruuntumisen aiheuttamista taloudellisista vaikutuksista. Toiminnallisena säätiönä Kurkijoki-Säätiön taloudelliseen tilanteeseen vaikuttaa toimintatulojen saamatta jääminen. Taloudellista ahdinkoa lisää myös osinkotulojen määrän jääminen edellisvuotta pienemmäksi. Seuraavassa kokouksessaan hallitus tuleekin keskittymään taloudellisen tilanteen käsittelemiseen ja syksyllä, jos tilanne sallii, on tarkoitus järjestää hallituksen ja valtuuskunnan yhteinen keskustelutilaisuus, jossa luodaan suuntaviivoja tulevaisuuteen.

Pitäjäjuhlien lisäksi myös kevään ja kesän matkat Kurkijoelle ovat peruttuja, heinäkuisesta Vienan Karjala -matkasta matkanjärjestäjä Turun NevaTours tekee päätöksen toukokuun aikana seuraten Venäjän tilannetta.
Myöskään tämän vuoden syksylle ei suunnitella uusia matkoja, koska Venäjän tautitilanne on Suomea jäljessä, rajat ovat suljettuja ja Venäjä on keskeyttänyt viisumien hakuprosessin. Tilanteen ollessa näin epävarma hallitus katsoi viisaimmaksi matkojen suunnittelun vasta vuodeksi 2021.

Kurkijoki-museo on ollut maaliskuusta lähtien suljettuna, mutta museotoimikunnan tavoitteena on luoda uusi vaihtuva näyttely alkukesän aikana. Näyttely tullaan avaamaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
Museovirasto myönsi Kurkijoki-museolle 6000,00 avustuksen valokuvien digitointiprojektin loppuun saattamiseen. Avustuksella tulee palkata museolle työntekijä hoitamaan tehtävää.
Museon toimintaan säätiö anoo Loimaan kaupungin yleisavustusta.

Kahden viime vuoden aikana Kuukantalossa on valmistettu Loimaan Työväenopiston kurssina Lopotin pienoismallia. Kurssi tulee jatkumaan ensi syyskuussa, mistä iloitsemme ja odotamme saavamme tämän hienon työn esille lähivuosina.

Museon arkistosta kuva numero 4076 on Elisenvaaran yhteiskoulun luokkakuva. Kuvassa mm. Aino Merta. Kuvan lahjoittanut Elsa Kiiski.
Museon arkistosta kuva numero 4076 on Elisenvaaran yhteiskoulun luokkakuva. Kuvassa mm. Aino Merta. Kuvan lahjoittanut Elsa Kiiski.

Kurkijoki-museon kuvia näkyville facebookiin

Kurkijoki-museon valokuva-arkistossa on 4077 digitoitua valokuvaa ja digitoimattomia varmaankin 1000. Tulevaisuuden suunnitelmissa on saada yhä laajemmin valokuvia kaikkien nähtäville, mutta siihen hankkeeseen tarvitaan ulkopuoleista rahoitusta.
Arkiston kuvia tullaan nyt laittamaan esille Kurkijokelaisen facebook-sivuille. Siellä tullaan julkaisemaan viikoittain 5 vanhaa valokuvaa. Ensimmäiset kuvat tullaan julkaisemaan viikolla 20.

Lisää luettavaa...