Joulu on taas, joulu on taas kattilat täynnä puuroo…

Viisi pöytärivillistä juhlavieraita.
Viisi pöytärivillistä juhlavieraita.

Näin laulettiin toisena adventtina Porissa vietetyssä Hiitolan Pitäjäseuran joulujuhlassa, joka kokosi seurakuntasalin täpö täyteen juhlijoita.
Puurolippujen mukaan paikalla oli 141 juhlavierasta.
Sunnuntai-iltapäivä sujuikin rattoisasti mukavan jouluisen ohjelman, hyvän tarjoilun, ja karjalaiseen tapaan kaikkien yhtä aikaa haastamisen merkeissä.

Jouluisia muistoja

Tervetulosanoissaan Raija Laaksonen palasi muistoissaan lapsuusajan jouluihin, jolloin lahjapaketeista useimmiten löytyi sukkia ja lapasia tai muuta tarpeellista vaatetavaraa, ne eivät kuitenkaan olleet lapsista mieluisia. Eräs pikkupoika tuumasi sukat saatuaan ”että kun en niitä ollut edes toivonutkaan”.
Onpa kyllä käynyt toisinkin päin. Hartaasti lapsena toivomiani tekohampaita ja kureliivejä ei ole vieläkään pukin pussista löytynyt.

Muistoissa palattiin myös 80-vuotta sitten olleen sotajoulun tunnelmiin, moni vietti jouluaan pelon ja huolen sekaisin tuntein sillä perheiden miesväki oli rintamalla ja siviiliväestöäkin pommitettiin ankarasti.
Joulua yritettiin kuitenkin silloinkin viettää mahdollisuuksien mukaan perinteitä vaalien. Myös joulukirkkoon mentiin pommitusten uhasta huolimatta.
Joulurauhan julistusta ei talvisodan jouluna luettu, koska sotilasviranomaiset olivat kieltäneet kaikki joukkokokoontumiset ilmavaaran vuoksi.
Seurakunnan Joulutervehdyksen juhlaamme toi kirkkoherra Heimo Hietanen.

Todella virkistävän tuokion meille järjestivät esityksillään myös Cygnaeuksen koulun tonttupukuiset musiikkiluokan oppilaat.
Ohjelmassa hallituksen oma poika Pertti esitti mukavan lupsakkaasti itse kirjoittamansa Joulurunon. Juhlassa laulettiin yhdessä monet tutut joululaulut.
Seuran kaikkiin tarinailtoihin osallistuneita muistettiin pienellä jouluisella huomionosoituksella.

Joulupukki, Joulupukki valkoparta vanha ukki…

Juhlan juontaja Anna Vuorinen, yhteislaulujen säestäjä Tarmo Peltomaa ja Joulupukki.
Juhlan juontaja Anna Vuorinen, yhteislaulujen säestäjä Tarmo Peltomaa ja Joulupukki.

Illan odotettuna vieraana tuli meitä ilahduttamaan myös joulupukki monien lahjapussiensa kanssa.
Pukki kyseli josko paikalla olisi myös sukututkijamme Kekin Harri, olisi vähän halunnut tietoja kun viimeaikoina häntä oli alkanut askarruttamaan, että olisikohan tunnettu jalkapallotähti Teemu Pukki hänen tonttujaan?
Hänellä näet on ollut pajassaan aikanaan Teemu-tonttu joka kuitenkin lähti Korvatunturilta kovaa juosten livohkaan ja pukki epäili että tämä hänen Teemu-tonttunsa olisi saattanut nyt vaihtaa nimensä Teemu Pukiksi.
Mukava iltapäivä päätettiin arvokkaasti laulamalla Jouluvirsi.

Raija Laaksonen

Lisää luettavaa...