Laituripilkillä Raisiossa

Kalakurkien pilkkipäivä oli totutusta poikkeava. Taustalla valmistuvat loistoristeilijät ja laiturista löytyy monenlaista venettä. Murkinakahveilla on hyvä aloittaa kisa.
Kalakurkien pilkkipäivä oli totutusta poikkeava. Taustalla valmistuvat loistoristeilijät ja laiturista löytyy monenlaista venettä. Murkinakahveilla on hyvä aloittaa kisa.

Kalakurjet on kalastuksesta ja Kurkijoesta kiinnostunut hyväntuulinen joukko, joka matkustaa milloin Kurkijoelle, milloin Loimijoelle tai Pyhäjärvelle liottamaan siimaa tuloksen toivossa. Nyt he lähtivät aivan uuteen paikkaan. Maisematkin olivat toiset.

Kalakurjet lähtivät kokeileman uutta kalastusmuotoa, koska mato-onkeen ei kala tahdo enää näin syksyllä tarttua. Turkulaiselta Jorma Jantuselta kuulimme, että Raision venesatamassa pidetään laituripilkkikilpailuja melkein viikoittain ja että se olisi oivallinen paikka lähteä kokeilemaan tätäkin kalastusmuotoa. Vajaa kymmenen innokasta lähti mukaan.

Sattui sopivasti poutapäivä tähän syksyn sadejaksoon, Jorma oli keittänyt meille ”murkinakahvit” alkajaisiksi. Kyllä se maistuikin lämpimien perunapiiraiden kanssa.

Meillä oli yksi pitkä laituri käytössä. Veneet täplittivät laiturin reunoja, mutta välistä löytyi vapaata vettä. Ensin arvoimme pilkkipaikat. Kymmenen minuutin päästä sai sitten vaihtaa vapaille paikoille, Pilkkiajaksi päätimme kolme tuntia.

Saini Repo sai ensimmäisen kalan ja sen jälkeen niitä alkoi nousta muillekin. Paikkoja vaihdettiin vähän väliä, kun etsittiin vähän tuuletonta paikkaa. Merituuli oli raaka ja navakka.

Kaikki saivat tällä kertaa kaloja. Reijo Mertakaan ei jäänyt saamattomaksi kun viimeisen minuutin aikana nosti ahvenen.

Totesimme, että kevätpuolella jäiden lähdettyä, otamme uusiksi ja ehkä saamme isomman porukan mukaan tähän mielenkiintoiseen kalastusmuotoon.

Saini Repo

Tulokset:

1. Jorma Jantunen           1335 g
2. Martti Repo                    685 g
3. Pertti Inkinen                255 g
4. Seppo Kemppinen        225 g
    Saini Repo                      225 g
5. Markku Lankinen        185 g
6. Martti Meskanen            90 g
7. Reijo Merta                    65 g
Kokonaissaalis 3 kg 85 g.

Lisää luettavaa...